Word een iXpert

07-09-2016 door Joost Adema

IMG_4285

Uiteraard denk je:

“Ik wil iets doen met ICT in het onderwijs, met 21e eeuwse  vaardigheden!”
“Ik wil op de hoogte zijn van huidige ICT toepassingen!”
“Ik wil een goede digitale bordles maken, of in mijn les gebruik maken van handige ICT tools!”
“Ik wil weten hoe ICT echt een meerwaarde kan hebben in mijn les!”

Als jij jezelf in bovenstaande herkent en je wilt werken aan je ICT-vaardigheden of ICT-geletterdheid en je collega’s na de vakantie verrassen met ICT tools,  is het een goed idee om  iXpert te worden in het leren en lesgeven met ICT. Daarom willen wij je onderdompelen in ICT vaardigheden op een heuse, iXpert-day.

Dit was de wervende tekst voor een iXpert-dag op 30 augustus, jawel de laatste dinsdag van de zomervakantie. Wij hebben gekozen voor een opzet als de summerschool, vandaar deze bij het iXperium passende naam; “iXpert-dag”.

13 leerkraIMG_4284chten, van de drie schoolbesturen uit Arnhem, hadden zich ingeschreven en beleefden een inspirerende dag. Ze konden zich onderdompelen in zes verschillende workshops. In de ochtend kon men kiezen uit Prowise Presenter, Gynzy en uit Foto en film. Na de lunch was er de keuze uit Programmeren, Interactieve tools en Flipping the Classroom. Binnen deze workshops, die allen 2 uur duurden, was een stukje uitleg door de mediamentoren, maar juist veel tijd ingeruimd om zelf te iXperimenteren. Dit werd dan ook erg gewaardeerd.

De reacties hieronder bevestigen dat dan ook.

Het was een enerverende dag. De uitleg was duidelijk en het was zeer praktisch. Hier kunnen we meteen iets mee in de klas. We komen graag nog een keer. Het tijdstip was perfect, lekker nog in de vakantiestemming en niet de drukte al van de klas. Ik heb zin om weer aan de slag te gaan en mijn collega’s motiveren om meer ICT te gaan gebruiken, want wat wij vandaag hebben gedaan, kunnen zij ook!
De positieve respons die wij ontvingen op deze iXpert-dag hebben ons nu al doen besluiten dat we begin volgend schooljaar wederom een iXpert-dag gaan organiseren, waarbij iedereen weer van harte wordt uitgenodigd.

Naast de deelnemers vonden wij het ook een uitermate geslaagde dag, waarbij we allen weer veel van elkaar geleerd hebben en kennis hebben gedeeld. Het enthousiasme van de deelnemers werkte dan ook zeker wederzijds.

Mediamentoren Arnhem

Namens dezen,

Joost Adema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*