Home » iXperium/Centre of Expertise Leren met ict » Centre of Expertise leren met ict

Centre of Expertise leren met ict

CoE Leren met ict, Recht doen aan verschillenHet Centre of Expertise leren met ict beoogt in de regio voor het po, vo en mbo leraren en lerarenopleiders op te leiden die beschikken over de 21ste eeuwse competenties. Leraren die actief bijdragen aan het realiseren van ict-rijk onderwijs waarin recht doen aan verschillen uitgangspunt is en dat ict-geletterde leerders en werkers opleidt.

De visie daarbij is: Het leren van morgen is een leven lang gepersonaliseerd leren in een  door technologie ondersteunde sociale leerwerkomgeving.

Het CoE draagt bij aan de ontwikkeling van de innovatieve onderwijsregio in Gelderland en omstreken. In deze innovatieve onderwijsregio zien wij dat scholen die multidisciplinaire teams met een onderzoekende houding klaar hebben staan om elke leerling op maat te bedienen, daarbij als vanzelfsprekend gebruik makend van de nieuwste ict-mogelijkheden.

Verschillen tussen leerlingen worden gewaardeerd en zijn uitgangspunt van het onderwijs. Leerlingen worden opgeleid tot creatieve, ondernemende, ict-geletterde leerders, werkers en netwerkers. Lerarenopleidingen, onderzoekers en scholen werken nauw samen aan het beste onderwijs voor iedere leerling en de grenzen tussen de onderwijsinstellingen zijn langzaam aan het vervagen. Door de kennisinfrastructuur en samenwerking is de regio in staat zich voortdurend te vernieuwen en toegerust voor toekomstige uitdagingen.

Meer weten?

Lees meer over Centre of Expertise Leren met ict in het businessplan.

Jaarverslag 2014 iXperium

Jaarverslag-2015-ixperium Arnhem

Jaarverslag_iXperium_Arnhem

Share