iXperium Ontwikkelkring: De designteams delen hun kennis en ervaring

16-02-2016 door Pieter van Rooij

Door: Cindy Teunissen

Binnen de iXperium Ontwikkelkring geven scholen het leren en lesgeven met ict een impuls. In multidisciplinaire designteams, bestaande uit leraren, lerarenopleiders, ict-experts, onderzoekers en eventueel Pabo-studenten, worden leerarrangementen ontworpen waarin ict-rijk onderwijs dat recht doet aan verschillen centraal staat.

Op 3 februari vond een iXperium Ontwikkelkring bijeenkomst plaats met alle designteams die op dit moment actief zijn binnen de ontwikkelkring voor het primair onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst bleek dat de designteams inmiddels helder hebben wat hun praktijkvraag is en waar het leerarrangement aan moet voldoen. Enkele teams zijn al aan het ontwerpen geslagen. Nieuwsgierig waar de teams mee bezig zijn? Kijk dan op de ontwikkelkring pagina van de iXperium website.

20160203_161530In het tweede deel van de ontwikkelkring bijeenkomst namen de designteams deel aan een workshop. Een groep ging aan de slag met vernieuwende manieren van presenteren door leerlingen met Thinglink en iMovie. De deelnemers maakten vol enthousiasme hun eigen trailer.

Bij de workshop ‘Leren met hart, hoofd en handen’ zijn de deelnemers direct aan de slag gezet met LEGO en ervaarden ze hoe de interactie met blokjes helpt om mooie, rijke verhalen te bedenken en te delen.

In de workshop ‘Hoe kun je rekenonderwijs verrijken met ict?’ maakten de deelnemers kennis met de app Tour to Do. Na een korte introductie lieten eerstejaars Pabo-studenten zien hoe zij met deze app een meetkunde speurtocht hebben ontworpen. Eén van de studenten is van mening dat ondanks dat je met ict werkt, de kracht van deze app zit in het samenwerken tussen leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*