Home » iXperium Nijmegen » iXperium Nijmegen algemeen

iXperium Nijmegen algemeen

 

We zVerbaasdijn vijf dagen per week open voor alle scholen van Conexus, Josephscholen, SPOM. SPOG, Lijn 83 en Optimus. We stellen onze ruimtes en apparatuur beschikbaar voor groepen met een eigen programma. Daarnaast komen we graag naar jouw school om een programma of training te verzorgen. We willen je graag inspireren en ook voor advies kun je bij ons terecht.

Wat kun je dan verwachten? Wil je met je leerlingen aan de slag met programmeren en coderen? Wil je weten hoe je jouw lessen ict-rijk maakt? Wil je ervaring opdoen met nieuwe interactieve manieren om te presenteren? Alles is mogelijk in het iXperium, als het maar gaat om ICT-rijke programma’s. We helpen en adviseren je graag.

De arrangementen worden begeleid door iXperium-medewerkers en studenten van HAN-Pabo. Wij vinden het leuk als ouders ook betrokken worden bij onze arrangementen en geven hen graag een rol. Zij zijn van harte welkom.

Doelstellingen
De doelstelling van het iXperium/Centre of Expertise leren met ict is leerprocessen in het basisonderwijs met behulp van ict zo in te richten dat er meer recht wordt gedaan aan de verschillen tussen leerlingen en het onderwijs effectiever en uitdagender maken. Dat betekent dat er tijdens onze programma’s ruimte is voor differentiatie, onze focus ligt daarbij op de leraar (in opleiding).

De nadruk van onze schoolprogramma’s ligt op de leraar, omdat de leraar kan zorgen voor innovatie en verantwoordelijk is voor de wijze van inzet van ict in het onderwijs. Voor de leraren hebben we dan ook bij elk arrangement een ander aandachtspunt, waaraan de leerkracht tijdens het bezoek werkt. Zo krijgen leraren zicht op de mogelijkheden van inzet van ICT in hun eigen klas en krijgen ze handvatten voor de onderbouwing van werken met ICT en de verschillende apparatuur.

Maja MakeyMakey

Nout_MG_7512

Leerlingen worden in het iXperium aangesproken op hun talenten onder het motto ‘recht doen aan verschillen’. Aan onze doelstelling werken we bij ieder arrangement, maar natuurlijk worden bij elk arrangement andere lesdoelen behaald.

Lees het Jaarverslag iXperium Nijmegen 2017

Lees het Jaarverslag iXperium Nijmegen 2016

Lees het Jaarverslag iXperium Nijmegen 2015

Meer informatie
Heb je specifieke vragen, suggesties of opmerkingen mail dan naar nijmegen@ixperium.nl

Share