iXperium iXperience voor studenten lerarenopleiding Engels

04-04-2016 door Justine van den Berg

Blog van lerarenopleider Elona Manders

Afgelopen vrijdag organiseerde de lerarenopleiding Engels voor de tweede keer de iXperium iXperience: een middag voor alle 70 tweedejaars voltijd studenten Engels ter afsluiting van hun module TELL & Teaching. De studenten konden kiezen uit drie workshops om te verkennen hoe zij ict kunnen inzetten om het leren en lesgeven van Engels te verrijken of te versterken. Ondanks dat de workshops enigszins tool-driven aangeboden werden, werd van de studenten verwacht dat zij nadrukkelijk nadachten over de toegevoegde waarde van het gebruik van deze tools. Hierbij gebruikten zij vooral het TPACK model en het SAMR model om te bepalen of hetgeen ze bedacht hadden het leren of lesgeven daadwerkelijk verbetert.

iXperium iXperience 2De drie thema’s waaruit studenten konden kiezen waren:

  • EdShare – over het toepassen van samenwerkend leren en interactie binnen en buiten de klas
  • EdVid – het gebruiken en bewerken van filmmateriaal of zelf filmengreenscreen
  • EdLab – het toepassen van verschillende applicaties zoals virtual / augmented reality, mobile learning, gamification

Na de voorbereiding in de voorafgaande bijeenkomsten, konden de meeste groepjes studenten al snel aan de slag en behaalden zij in de beperkte tijd die ze hadden erg leuke resultaten! De meest interessante en best uitgewerkte toepassingen van vanmiddag zullen we meenemen naar de ict-conferentie op het Mondial College in juni. Mijn collega Emily Fernan en ik zullen onze keuzes zo snel mogelijk aan de studenten bekend maken.

iXperium iXperience 3Na afloop van de workshops vond er een iXchange plaats, waarbij de groepjes studenten in twee groepen aan elkaar presenteerden wat zij bedacht en uitgeprobeerd hadden. Het zien van elkaars experimenten en ideeën was inspirerend voor ons als begeleiders. Wat de studenten ervan vonden, gaan wij lezen in hun blogs. Studenten houden namelijk allemaal een learning blog bij waarin zij hun kennis en ervaring met de onderwerpen in deze module delen. Als laatste verplichte blog post zullen zij gaan schrijven over deze iXperience.

Namens Emily en de studenten bedank ik natuurlijk het iXperium voor de samenwerking bij de organisatie en uitvoering van deze geslaagde middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*