iXperium-Hackaton

12-12-2013 door Justine van den Berg

Op 11-12-13 werkten studenten en lerarenopleiders van HAN Pabo, studenten van de Informatica Communicatie Academie, leraren van scholen uit de regio en onderzoekers van iXperium/Centre of Expertise leren met ict samen aan de ontwikkeling van onderwijs-apps.

YouTube voorvertoningsafbeelding

De leden van de ontwikkeling gingen deze middag samen aan de slag om onderwijsapps te ontwikkelen. De studenten van ICA hadden een aantal ideeën voor apps voorbereid. In de iXperium Hacakaton konden zij de concepten voor onderwijsapps bespreken met leraren, pabo-studenten, lerarenopleiders en onderzoekers. De ICA-studenten kregen feedback op hun apps. De onderwijsexperts werden verrast met nieuwe ideeën hoe kinderen aan de slag kunnen gaan.

De apps waar de ontwikkelkring nu aan werkt zijn:

  • tafels leren met Rik een Eef
  • feed back geven in groep 7 & 8
  • Verkeersveiligheid
  • Samen Engels leren met een interactief stripverhaal
  • Spelenderwijs spellen
  • talentjes groep 4-8

De ICA studenten presenteren hun apps begin volgend jaar. De ontwikkeling bekijkt welke apps we ook echt doorontwikkelen en gaan testen op een van de scholen in onze regio.

Onderzoek voor jouw school?

Heef jouw school ook een onderzoeksvraag? Laat het ons weten. Wie weet werken we in een volgende bijeenkomst van de iXperium Ontwikkelkring aan een van jullie vragen op het gebied van leren of lesgeven met ict.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*