Home » iXperium Arnhem » Programma-aanbod voor scholen

Programma-aanbod voor scholen

_MG_7512

Ook in het eerste lustrumjaar van het iXperium zijn leraren met hun groepen weer van harte welkom in onze ruimtes. In het nieuwe schooljaar reserveren we meer ruimte in ons rooster voor schoolteams en voor leraren die een eigen programma willen ontwerpen en uitvoeren in overleg met onze medewerkers. Daarnaast bieden we nu ook dagvullende programma’s aan voor groep 5 t/m 8, die gericht zijn op programmeren en foto & film.


Doelstelling
Het iXperium werkt aan veranderingen in het klaslokaal, die gericht zijn op beter onderwijs dat recht doet aan verschillen. Onze programma’s zijn daarom vooral gericht op het inspireren en helpen van leraren bij het verbeteren van hun onderwijs. Die hulp kan zitten in inspireren, het aanreiken van lesideeën, het uitwerken van vervolgtrajecten, maar ook in het aanbieden van trainingen om zo te werken aan de vaardigheden van de leraar.

Op maat programma voor jouw school
We bieden schoolteams de gelegenheid om een op maat gemaakt programma voor de eigen school samen te stellen onder leiding van een iXperium-medewerker. Een teambezoek is dé ideale start om de mogelijkheden van het iXperium te leren kennen. We starten met een korte introductie, waarna het team zelf aan de slag gaat in het iXperium. De bijeenkomst wordt afgesloten met het opstellen van een actieplan voor de verschillende leraren of de hele school. Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • introductie
  • programmeren
  • kunsten
  • muziek
  • maakonderwijs

Teambezoeken zijn mogelijk op elke middag van de week. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan dit vanaf 15.00 uur en op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur. Een teambezoeken kun je aanvragen via info@ixperium.nl en worden na overleg met de aanvrager op maat gemaakt.

iXperium programma-aanbod
De programma’s voor leerlingen zijn mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De middagen zijn bedoeld voor onze vaste programma’s en dit jaar bieden we er daarvan tien aan. Nieuw zijn onze dagvullende programma’s, die steeds beginnen om 09.30 uur en duren tot 14.00 uur. In de middagpauze van 11.30 – 12.00 uur eten de kinderen hun van huis meegenomen lunch en zorgen wij voor limonade en iets lekkers. Ben je geïnteresseerd in onze programma’s, kijk dan goed welk programma voor welke groep geschikt is en wat we verwachten van de leraar!

Kom met je klas naar iXperium Arnhem. Bekijk de programma’s die we aanbieden.

Ontwerp je eigen programma
Tijdens de ochtenden wordt het iXperium gebruikt voor vraaggerichte programma’s. Is jouw groep al eerder in het iXperium geweest en heb je ideeën voor een eigen programma, dan bieden we je alle ruimte in de ochtend. Je kan daarbij niet alleen gebruik maken van de ruimtes van het iXperium, maar ook van onze materialen en adviezen. Steeds vaker organiseren stagiaires van de HAN Pabo een programma voor hun stageklas en dat is een ontwikkeling die we van harte ondersteunen! Wil je een ochtend reserveren voor een eigen programma, neem dan contact op met ons via info@ixperium.nl.

Overige informatie
Voor de scholen die zijn aangesloten bij CLC Arnhem zijn de middagprogramma’s kosteloos. Vervoerskosten komen voor eigen rekening.
De middagen worden begeleid door iXperium medewerkers en/of studenten van HAN Pabo en vinden plaats in iXperium Arnhem, Ruitenberglaan 27.

Heb je specifieke vragen, neem dan contact op met Jaap Dekker via 06-55227852 of e-mail naar info@ixperium.nl.