Home » iXperium Arnhem » iXperium Arnhem algemeen

iXperium Arnhem algemeen

 

Ixperium-meisjes-met-ipadLeren met ict is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Logisch ook. Want als het goed ingezet wordt, wordt het onderwijs er flexibeler, aansprekender en gevarieerder van. Bovendien kan ict je als leraar enorm helpen bij het recht doen aan verschillende leerstijlen en leerbehoeften van leerlingen. Maar dan moet je wel weten hoe je ict-toepassingen inzet en aan laat sluiten bij de visie en kerndoelen van jouw school. Dit zijn precies de onderwerpen waar we in het iXperium elke dag mee bezig zijn. Samen met jou!

Het iXperium: bedenken, onderzoeken en professionaliseren

Het iXperium biedt Schoolprogramma’s en cursussen om jou als (aankomend) leraar te scholen in het gebruik van ict-toepassingen in je lessen. Ook onderzoeken we jouw concrete vraagstukken. Bijvoorbeeld: hoe kan ict helpen bij het leren van kinderen met dyslexie? Of: hoe kunnen leerlingen in hun eigen tempo aan opdrachten werken op een tablet? Samen met experts, zoek je naar antwoorden op dit soort vragen. En vaak levert het een beproefd leerarrangement op, dat jij zo in jouw lessen kunt gebruiken.

Doelgroepen

Het iXperium Arnhem is een initiatief van CLC Arnhem. Het iXperium is bedoeld voor leraren en directies van de bij CLC Arnhem aangesloten scholen (Fluvius, De Basis, Delta) en voor docenten en studenten van HAN Pabo en de onderzoekers van het iXperium/Centre of Expertise leren met ict.

Leraren en directies van scholen die niet zijn aangesloten bij genoemde schoolbesturen kunnen in overleg gebruik maken van het aanbod van het iXperium.

Meer informatie?

Heb je specifieke vragen, neem dan contact op met Marjel Rohof via 026-369 1600 of stuur ons een mail.

Jaarverslag iXperium CLC 2016 versie voor site

Jaarverslag-2015-ixperium Arnhem

 

Share