iXcamp Instructional Designer

12-10-2017 door Justine van den Berg

Twee intensieve dagen hebben de deelnemers van de iXcamp Instructional Designer. De groep docenten van mbo-instellingen, experts van zorginstellingen, trainers en onderzoekers van het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict en leden van de redactieraad van het project Allyoucanlearn startten gisteren om half negen met de bootcamp. Ze maakten kennis met verschillende methodieken voor het ontwikkelen van leerarrangementen. Van ADDIE tot design thinking, van warming-ups en startoefeningen tot het daadwerkelijk ontwerpen van leerarrangementen. Een lange dag met veel energie en mooie resultaten.

Na deze iXcamp kunnen de instructional designers, mbo-docenten en experts uit de zorg en welzijn, starten met designteams in hun eigen organisatie. De instructional designers ontwikkelen in multidisciplinaire teams nieuw mbo-onderwijs.

Open platform en ict-rijk onderwijs

Afhankelijk van de leerdoelen gebruiken ze digitale toepassingen in hun leerarrangementen. Bij de eerste dag van de iXcamp maakten ze bijvoorbeeld kennis met green screens, Zora de zorgrobot en verschillende Virtual Reality-toepassingen. En ze maakten vooral ook kennis met elkaar.

Het netwerk en open platform van Allyoucanlearn (met meer dan 150 modules) is een belangrijk eindproduct van het project. De komende jaren delen docenten kennis met elkaar en met professionals uit het werkveld. Ieder jaar is er een iXcamp Instructional Designer. Zo groeit de groep Instructional Designers. Zij zijn de aanjagers van de innovatie in het mbo-onderwijs en werkveld. Dankzij de methode van designteams bevorderen ze de samenwerking tussen opleidingen en werkveld.

En tijdens een bootcamp is er uiteraard ruimte voor sport en bewegen. Al vroeg in de ochtend stonden de deelnemers op de yoga-mat, liepen de hardlopers in het bos en trokken de zwemmers hun eerste baantjes in het zwembad. Om negen uur was iedereen klaar voor dag 2. Deze dag maken de deelnemers hun functioneel ontwerp en bouwen ze een ict-rijk leerarrangement.

 

De komende jaren zullen we nog veel horen van deze groep enthousiaste ontwikkelaars. We gaan ze volgen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*