Innovatieve pabo

06-06-2017 door Justine van den Berg

Bij HAN Pabo vinden ze innovatie belangrijk. Lerarenopleiders kunnen meedoen met het project Pabo van de toekomst. Met een groep lerarenopleiders krijgen ze de ruimte om het onderwijs te vernieuwen. En hiermee inspireren en stimuleren ze studenten om ook zelf nieuwe onderwijs ontwikkelen en te innoveren.

Vanuit het idee van de populaire escaperooms ontwikkelde Koen met zijn collega’s een serie escape-kisten. Een deel van de kisten is – met behulp van mediamentoren – ontwikkeld in het iXperium. De studenten waren heel enthousiast en ontwikkelen intussen al zelf escapekisten voor op hun stageschool. Goed voorbeeld doet volgen.

Heb jij ook een goed idee hoe je ict in je les kunt toevoegen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

 

 

Eén reactie op “Innovatieve pabo”

 1. Mariëtte Denissen schreef:

  Een bericht aan Koen Steeman:

  Beste Koen,
  Onlangs stuurde ik je onderstaande mail op je adres van Stichting Invitare. Misschien heb je er nog geen kennis van kunnen nemen of is deze aan je aandacht ontsnapt. Daarom stuur ik je deze nogmaals. We hebben zelf vorig jaar een escape-room ‘gedraaid’ met de studenten, zijn graag bereid onze opdrachten uit te wisselen en zouden graag geïnspireerd worden door jullie aanbod door de kisten te bekijken. Is dat mogelijk? Zo ja, kunnen we een dag/tijd afspreken? Ik hoor graag van je!
  Groet Mariëtte

  Ik vond je naam en e-mailadres via je filmpje op ‘Innovatieve PABO HAN’.
  Zelf ben ik als rekendocent verbonden aan PABO Fontys (locatie Tilburg) en ving ik eens iXperium HAN op.
  Via google vond ik dus het filmpje.
  Omdat we afgelopen jaar een escaperoom ontwikkelden in het kader van vakgeïntegreerd onderwijs (tot enthousiasme van onze studenten) ben ik geïnteresseerd in jullie kisten.

  Ondanks het feit dat het nu zomervakantie is, stel ik je toch graag de vraag of het mogelijk is na de vakantie contact hierover te hebben.
  Graag zou ik zelfs, samen met een collega, de kisten eens komen bekijken. Wellicht kunnen we ideeën uitwisselen, ter inspiratie wederzijds.

  Afijn, ik hoor tzt graag een reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Mariëtte Denissen
  FHKE PABO Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*