Ik zag hoe stimulerend de ict-hulpmiddelen zijn voor de leerlingen

06-03-2017 door Justine van den Berg

De studenten van HAN Pabo, werkten met leerlingen in het iXperium. Deze maand een serie blogs van de studenten van Roland Kok, lerarenopleider bij HAN Pabo. Vandaag het verslag van Pien Traa. 

Afgelopen semester heb ik deelgenomen aan het ict-atelier. Dit is zeker een aanrader! Ik ben heel erg blij dat ik meegedaan heb, omdat ik zo meer geleerd heb van het iXperium. Er zijn zoveel mogelijkheden om de leerlingen onderwijs te geven via ict en dat heb ik via het ict-atelier geleerd. Daarnaast werk je samen met studenten en hier valt ook veel van te leren, omdat je er samen voor zorgt dat er een dagdeel georganiseerd is voor een basisschool klas.

Een bijzonder moment tijdens het ict-atelier was dat ik zag dat de leerlingen graag samen wilden werken om zo veel mogelijk informatie te krijgen over hun werelddeel waar ze iets over op gingen zoeken. Ik hoorde de leerlingen echt overleggen over een taakverdeling en daarbij zag ik hoe stimulerend de ict-hulpmiddelen voor de leerlingen zijn om te leren. Het viel mij op dat dit bij alle groepjes zo was, dus dit heeft mij ook heel erg geïnspireerd om dit mee naar mijn stageklas te nemen.

Tot slot inspireert het iXperium heel erg om andere werkvormen uit te proberen, die je mee kan nemen naar je stageklas. Conclusie, het ict-atelier, is een leuk en leerzaam project voor zowel Pabo studenten als de leerlingen die uitgenodigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*