Ik heb zelf veel geleerd

07-03-2017 door Justine van den Berg

De studenten van HAN Pabo, werkten met leerlingen in het iXperium. Deze maand een serie blogs van de studenten van Roland Kok, lerarenopleider bij HAN Pabo. Vandaag de blog van Nicole Berendsen.

Vanmorgen heb ik samen met Rianne meegedaan aan het ict-atelier dat plaatsvond in het Ixperium op de Pabo. We kozen ervoor om in de muziekstudio aan de slag te gaan met de kinderen. Door een dj-set en een computerprogramma mochten de kinderen in groepjes hun eigen hardloopmix maken. Toen de kinderen de studio inkwamen waren ze enorm enthousiast.

Ik kan me nog één groepje herinneren dat meteen enorm betrokken was bij onze opdracht. Zij gingen als een team aan de slag en wilden er echt het beste uithalen. Deze kinderen hadden goed naar onze uitleg geluisterd en namen het erg serieus. Dat was super leuk om te zien. Twee kinderen uit dit groepje gingen in de muziekstudio rondrennen om te kijken of ze ook echt konden hardlopen op hun mix. Hierdoor hadden ze bijvoorbeeld door dat het tempo van hun mix te laag lag. Dit konden ze daarna meteen aanpassen. Wanneer ze dit gedaan hadden gingen ze weer rennen. Door te rennen kwamen de kinderen erachter hoe hun mix moest klinken.

Het leuke aan onze opdracht was dat de kinderen heel veel vrijheid kregen. We hadden 12 bekende instrumentale liedjes voor de leerlingen uitgekozen, waaruit ze er 2 konden kiezen om die met elkaar te mixen. Vervolgens mochten ze eigen effecten toevoegen. Het was leuk om te zien dat alle groepjes verschillende liedjes kozen. De kinderen kozen wat hen aansprak. Het was een leuke ochtend waarbij de verschillen tussen de kinderen zichtbaar waren. Ik heb veel geleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*