Het Helicon op onderzoek bij het iXperium Oss

20-03-2017 door Corinne Krul

Designteams

Op woensdag 15 maart heeft het Helicon het iXperium Oss bezocht.
Met twaalf ICT-coördinatoren wilden zij graag onderzoeken wat een iXperium zoal te bieden heeft. In de ochtend gingen zij in gesprek met onze designteams, waarbij hun aandacht vooral uitging naar het rekenen en de BPV. Het was een leuke uitwisseling tussen geïnteresseerde bezoekers en de designteamleden die enthousiast hun ervaringen deelden.

Facebook

Bijvoorbeeld over het begeleiden van leerlingen via social media (Facebook). Het feit dat een leerling makkelijker tot reflecteren komt bij het bespreken van een geposte foto maakt dit een prettig hulpmiddel bij het begeleidingsgesprek.  Een ander bijkomend voordeel is dat de facebookpagina straks ook als portfolio kan dienen bij sollicitaties.

Inspirerende techniek

Na het overleg met de designteams werden er in kleine groepjes enkele nieuwe technologieën uitgeprobeerd. Het gezamenlijk spelen met de hololens, de HTC vive en green screen levert toch nog steeds verrassende ontdekkingen op en inspireert deelnemers bij het bedenken van leuke toepassingen binnen het onderwijs. Zo kan VR ook een mooie bijdrage leveren bij het ontwerpen van tuinen. En biedt het green screen leerzame voorbeelden voor lessen mediawijsheid.

Zelf aan de slag

In de middag mochten onze bezoekers zelf aan de slag en is er hard gewerkt. Met de Trotec werden alvast mooie lente afbeeldingen gemaakt voor Pasen.
Van een zelfgemaakte 3D scan maakte de 3D printer een buste. En de driedeebox produceerde kleurige zelfontworpen sleutelhangers.

Laagdrempelig

Een bezoek met workshops vraagt net iets meer tijd, maar zelf in actie komen en zo de laagdrempeligheid van de techniek ervaren, is een grote winst om mee te nemen naar de achterban. Een succesvolle dag die zeker een vervolg gaat krijgen!

 

 

Tags:
Geplaatst onder: iXperium Oss | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*