Een heel meetlab in je smartphone

21-12-2016 door Justine van den Berg

Veel leerlingen hebben tegenwoordig een smartphone, zeker de leerlingen op het voortgezet onderwijs. Dat geeft veel afleiding maar het is ook een heel meetlab wat je prima in je lessen kunt gebruiken. En ook in vervolgonderwijs op mbo en hbo kun je deze meetgegevens goed gebruiken in je onderwijs. De universiteit van Aken heeft een handige app ontwikkeld waarmee je de data zichtbaar kunt maken, Phyphox.

De barometer, de lichtsensoren, de gyroscoop of magnometer gebruik je normaal onbewust in allerlei apps en toepassingen maar je kunt ze ook gebruiken voor allerlei experimenten in de natuurkundeles. Allerlei vragen die je kunt hebben kun je met deze app direct zelf meten. Hoe snel gaat de lift eigenlijk? Kun je een stopwatch ook starten en stoppen met geluid? wat zijn g-krachten? En welke krachten voel je in een centrifuge? Leerlingen kunnen zelf met de app aan de slag. Natuurlijk heb je voor sommige proefjes wat meer inhoudelijke kennis nodig. De app is een mooie aanvulling op de les die je geeft. Je kunt zelf het niveau van de proefjes aanpassen aan het niveau van de leerlingen. In de app staan allerlei ideeen voor testjes die je kunt doen.

En de app is gratis. Veel plezier deze kerstvakantie met zelf ontdekken wat de app kan! Er is een apart youtubekanaal met voorbeelden van testjes die je kunt doen.

En de app is gratis. Veel plezier deze kerstvakantie met zelf ontdekken wat de app kan!

 

Tags:
Geplaatst onder: Voor u getest | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*