Happy met whatsapp

08-02-2014 door Justine van den Berg

Kennisnet publiceerde eind januari een leuk artikel over de les WhatsHappy. Leraren krijgen steeds vaker te maken met leerlingen die ruzie maken via bijvoorbeeld Whatsapp. De les WhatsHappy maakt de problemen bespreekbaar en daagt leerlingen uit om afspraken te maken over ze ze met elkaar om willen gaan. De leerlingen verwerken de afspraken in een poster die ze kunnen ophangen in de klas. De les kun je downloaden van de site van Kennisnet.

Remco Pijpers heeft de les ontwikkeld. Remco geeft aan dat de afspraken die de leerlingen maken kunnen gelden voor alle chatomgevingen. “Ik gaf de les WhatsHappy op basisschool de Tafelronde, waarin de kinderen afspraken maken over hoe ze fatsoenlijk met elkaar omgaan. Niet ieder kind heeft een smartphone en gebruikt Whatsapp, maar de les gaat eigenlijk over chatten in het algemeen. De afspraken die ze maken, kunnen gelden voor alle chatomgevingen. De afspraken zetten ze in een poster, die kan worden ophangen aan de muur of op het prikbord.”

De les is niet alleen geschikt voor primair onderwijs maar ook voor de onderbouw van de middelbare scholen of voor bijvoorbeeld sportverenigingen.

http://www.kennisnet.nl/themas/mediawijsheid/dont-worry-be-whatshappy/

 

Tags:
Geplaatst onder: Leerarrangement | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*