Games maken

21-06-2017 door Joost Adema

Vrijdag 16 juni heeft groep 7 van Basisschool de Wijzer uit Arnhem met het programma GameStudio gewerkt. Voor ons in het iXperium was dit een allereerste test in het maken van Games.

Vol enthousiasme kwam de groep om 09.30 uur naar het iXperium om deel te nemen aan deze pilot.

Er volgde een waarin de principes van het programma werden vertoond, middels een filmpje en een korte uitleg. De groep werd in tweetallen verdeeld en per stel hadden ze de beschikking over een iPad en een laptop.

Het spel maken deden ze op de laptop. Het bekijken van Tips en Tricks en van korte filmpjes werd op de iPad gedaan. De eerste reacties na een uur proberen waren:

  • Wij hebben een super moeilijk leven gemaakt. Hij is zo moeilijk, komt dat zien en raad van wie dit is. Ps het is hier geweldig
  • Ik vind het jammer dat je bij deze game niet kunt instellen, wat  je bij Scratch allemaal kunt
  • Op zich is het wel moeilijk, ze zouden een paar dingen liever voor kunnen programmeren, zodat je weet wat je nog meer kunt doen

Na deze tussen evaluatie zijn we verder gegaan waarbij we hebben laten zien dat je een voorgeprogrammeerd spel, op de website van GameStudio, kunt aanpassen. Ook kun je zien hoe je bepaalde bewegingen moet laten verrichten door de figuurtjes die je wilt inzetten.
Met deze input zijn de kinderen nog twee uur bezig geweest en de resultaten mochten er zijn. Dit was voor ons moeilijk te beoordelen, dus hebben we het laatste half uur de games, die men had gemaakt, door anderen laten spelen.  De oh’s en ah’s waren niet van de lucht. Bij de eindevaluatie waren nog wel een paar interessante opmerkingen.

  • Maak de paddestoel een paddestoel! Want nu is het een omgekeerd laboratorium flesje. En hij doet soms heel raar
  • Je leert erg oplossingsgericht denken door andermans games op te lossen en je leert programmeren wat handig is als je later voor je werk iets met computers wil doen.

Al met al een geslaagde pilot, zeker voor herhaling vatbaar.

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*