First Lego League = leren met ict!

27-06-2017 door Petran Meertens

“Tijdens het FIRST® LEGO® League seizoen 2017/2018 HYDRO DYNAMICSSM leer je van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water?”

Wat is de First LEGO League?

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit 80 landen uit om te denken als wetenschappers en technici. Samen met hun team kiezen zij een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal (bron: firstlegoleague.nl). Zo ging het vorig jaar over Animal Allies en het jaar ervoor over afval.

Wat kun je er allemaal van leren (met ict)?

Komend schooljaar starten we samen met een aantal scholen die aangesloten zijn bij iXperium Nijmegen en Arnhem, met het Junior Technovium en de HAN ICA, een pilot om te kijken waar en hoe het iXperium kan aansluiten bij dit mooie initiatief. Want: de FIRST LEGO League gaat om meer dan programmeren en robotica. Het gaat ook over problemen oplossen, samenwerken, kritisch nadenken, presenteren, doorzetten… Om teams van leerlingen die elkaar aanvullen vanuit ieders interesses en talenten.

Vaardigheden die wij als iXperium omarmen.

Bij alles wat wij doen, proberen we recht te doen aan verschillen en zijn we ons bewust van de 21-eeuwse vaardigheden en de rol van ict in het onderwijs. Daarom lijkt deelname aan de FLL ons een win-win: leerlingen zijn actief hiermee aan de slag en samen ontdekken we hoe we dit leren in teams een plek kunnen geven in ons onderwijs.

Door vragen te leren en durven stellen, onderzoekend en ontwerpend te leren.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Dat het een geweldig avontuur wordt, is zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*