Landelijk maakfestival in Eindhoven

28 September 2018

Komen jullie ook naar het landelijke maakfestival in Eindhoven. We organiseren deze dag samen met verschillende partners uit het hele land. Met de code “onderwijspartners” krijg je 25% korting op de reguliere kaart en betaal je €59,- (in de rechterbovenhoek van het formulier waarmee je tickets koopt kun je de kortingcode invoeren).

.

De oproep vanuit MakerEducation.nl / de Fablearn Conference:

LEREN DOOR TE MAKEN
Maakonderwijs biedt een concreet antwoord op de vraag hoe we onze kinderen en jon- geren kunnen voorbereiden op de toekomst. Deze manier van leren verbindt denken en doen en stelt leerlingen in staat hun creatieve vermogen en technische vaardigheden te ontwikkelen. In het maken gaat het om ken- nisconstructie in plaats van kennisoverdracht. Het is een proces van plezier, onderzoek en ontwerp, creatie, experiment, falen, doorzet- ten en samenwerken. Nieuwe technologieën, zoals 3D printers, lasersnijders en elektronica worden steeds goedkoper en makkelijker bes- chikbaar en daardoor wordt maakonderwijs toegankelijk voor iedereen die de maker en uitvinder in zichzelf wil ontdekken.

Fablearn onderwijsconferentie 
28-30 September organiseert MakerEducation.nl de Fablearn Conference en Eindhoven Maker Faire 2018. Deze dagen geven we het beste uit het maakonderwijs en de Nederlandse maker movement een podium. Want maken, creativiteit en nieuwe technologie verdienen een permanente plek in het onderwijs.

Het evenement inspireert, ondersteunt, verbindt en presenteert best practices. Het wordt georganiseerd door en voor een brede doelgroep; van leerlingen en studenten tot docenten en schoolleiders, van onderzoekers tot bibliotheekprofessionals en bedrijfsleven. Met alle activiteiten willen we makerschap legi- timeren en geven we nieuwe waardering aan vakmanschap en ambacht, verrijkt met nieuwe technologieën. Tijdens het landelijke maakfes- tival laten we de ontwikkeling van jonge maker tot professional zien: van experimenteren met technologie tot het maken van een zorgrobot.

Keynotes
Laat je inspireren door internationale experts en pioniers over trends en ontwikkelingen
op gebied van maakonderwijs. Onze keynote sprekers zijn o.a. Sylvia Martinez, schrijfster van Invent to Learn, Paulo Blikstein, oprichter van het internationale Fablearn netwerk van Stanford University en Rolf Hut, wetenschapper aan de TU Delft en de Nederlandse MacGyver.

Sprekers
Onze keynotes worden afgewisseld met duo-presentaties van professionele makers en vooroplopende docenten en bestuurders, zoals Anouk Wipprecht, Nederlandse designer en fashion vernieuwer en Arjan van der Meij, pionier op gebied van maakonderwijs. De duo- presentaties koppelen professionals uit het onderwijs met kunstenaars, uitvinders en andere professionele makers, om zo de relatie tussen maakonderwijs en de praktijk te versterken.

Paper Presentations
Maak kennis met de meest recente onderzoeksresultaten op het gebied van maakonderwijs, digitale geletterdheid, creativiteit, ontwerpend en onderzoekend leren en de inzet/ het gebruik van nieuwe
technologieën en digitale fabricage in het onderwijs via presentaties van onderzoekspapers.

Masterclasses
Tijdens onze Masterclasses doe je ervaring op en werk aan manieren om
maakonderwijs direct in je lespraktijk te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D kanjers en Ultimaker, ga creatief programmeren, of leer van Lego Education over playful learning.

Faire & workshops
Op de faire vind je meer dan 40 kunstenaars, uitvinders, makers en aanbieders van workshops en onderwijsmateriaal voor formeel en informeel leren. Maak kennis met nieuwe technologie zoals VR learning en 3D printing, struin rond en word enthousiast van spectaculaire activiteiten zoals de Robotrace, of ga hands-on aan de slag met een van de workshops.

Kijk voor tickets en het volledige programma op www.makereducation.nl/fablearn (vergeet je kortingsode niet :-)).

Share