iXpertday ict-lokaal Groenlo

15 August 2017

Waarschijnlijk denk je:

 • Ik wil iets doen met ICT in het onderwijs, met 21e eeuwse  vaardigheden!
 • Ik wil op de hoogte zijn van huidige ICT toepassingen!
 • Ik wil een goede digitale bordles maken, of in mijn les gebruik maken van handige ICT tools!
 • Ik wil weten hoe ICT echt een meerwaarde kan hebben in mijn les!”

Herken je jezelf hier in? Wil je werken aan je ICT-vaardigheden of ICT-geletterdheid? En wil je je collega’s na de vakantie verrassen met ICT tools? Word dan ook een iXpert in het leren en lesgeven met ICT. Wij bieden je de iXpertdag, een dag waarin we je onderdompelen in ICT vaardigheden.

Wij verwelkomen je graag in het ICT lokaal in Groenlo op dinsdag 15 augustus 2017. Inschrijving is open voor directeuren, leerkrachten en ondersteuners van DeBasisFluvius, Delta en de Onderwijsspecialisten.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 – 12.00 uur Ochtendprogramma    (kies er één uit)

 1. Digitale borden Prowise Presenter en Connect
  Tijdens deze workshop ontdek je hoe je naast het gebruik van diverse tools in Presenter ook met Prowise Connect  interactie kunt creëren en samenwerking  bevordert. Ook laat je je inspireren door gebruik van nieuwe coöperatieve spel mogelijkheden. Spelenderwijs verken je de touchtafel tools (groep 1-2 en 3).
 2. Maak je eigen VR beleving met de 360 graden camera
  Je maakt kennis met teach>r. Op teachvr.nl vind je geweldige kant-en-klare vr presentaties. Dit zijn 360 graden foto’s met uitleg, gemaakt door onderwijsprofessionals. Wij gaan ook zelf 360 graden foto’s en films maken in deze workshop.
 3. Werken met het greenscreen, stopmotion en foto/ film bewerking
  Tijdens de activiteit met het greenscreen kom je erachter hoe deze techniek werkt en ontdek je wat je allemaal nodig hebt om hiermee te presenteren. Bij Stopmotion leer je om een filmverhaal te maken door middel van digitale foto’s die je achter elkaar plakt. De gemaakte foto’s en filmpjes ga je bewerken op een laptop in Moviemaker of op de iPad met iMovie.

12.00 – 13.00 uur lunch

13.00 – 15.00 uur Middagprogramma 2   (kies er één uit)

 1. Interactieve tools: Tricider,Socrativ, Mentimeter, Kahoot, Padlet
  In deze workshop maak je kennis met online tools die makke­lijk inter­ac­tie van de leerlingen  in de les toe­laat. Naast het plaatsen van berichtjes en foto’s kun je ver­schil­lende vraag­types opstellen (meerkeuzevra­gen, true/false, korte antwo­or­den), en als losse vragen of als quiz (toets) lanceren.  De leer­lin­gen kun­nen dan met hun tablet, smart­phone, pc of lap­top op de ver­schil­lende vraag­types antwo­or­d geven of een toets maken.
 1. Google classroom (werken in de cloud)
  Met je groep werken in de cloud? Maak gebruik van de mogelijkheden die Google for Education biedt. Een digitaal klaslokaal waar je opdrachten klaarzet, opslag van documenten enz. Online werken is nog nooit zo eenvoudig geweest.
 1. Programmeren in je klas   (unplugged, BeeBot, Osmo, Cubetto, Scratch, Scratch jr, LEGO mindstorms, LEGO WeDo)
  Programmeren is een onderdeel van computational thinking. Computational thinking richt zich op de vaardigheden die essentieel zijn om problemen op te lossen waarbij veel informatie, variabelen en rekenkracht nodig zijn.’Logisch en gestructureerd denken en begrijpen hoe technologie werkt zijn steeds vaker belangrijke vaardigheden waar kinderen mee te maken krijgen. ‘Wie technologie begrijpt kan het ook naar z’n hand zetten.’

Je kunt kiezen uit een ochtend- en/of middagprogramma met of zonder lunch

iXpertdag Groenlo – we verzoeken je om je aan te melden voor 8 augustus. 

Share