Even een plantje determinappen

27-06-2016 door Justine van den Berg

Hoe leren jouw leerlingen welke planten en bomen er in hun omgeving staan? Leer jij ze wat een berk is of hoe je vingerhoedskruid herkent? Krijgen ze een boekje mee als ze naar buiten gaan? Of gebruiken ze hun smartphone als ze de natuur in gaan?

Er zijn verschillende apps die planten herkennen. Een van de succesvolle apps die intussen meer dan  6000 planten en bomen kan herkennen is Pl@ntnet. De apps is ontwikkeld door Franse wetenschappers. Gebruikers van de app kunnen de content zelf aanvullen. Iedere gebruiker kan zelf foto’s en planten- of bomennamen toevoegen.

Als je een plant of boom ziet waarvan je de naam wilt weten maak je een foto van de bloemen of van het blad. De app bekijkt de foto en zoekt of hij een vergelijkbare afbeelding in zijn bestand heeft staan en geeft je de opties hoe de plant of boom heet.

plantten

Welke andere apps die planten of bijvoorbeeld insecten herkennen gebruiken jullie? We zijn benieuwd welke apps jullie deze zomer meenemen op je wandel- of fietstocht.

Tags:
Geplaatst onder: Voor u getest | 1 Reactie

Eén reactie op “Even een plantje determinappen”

  1. Annemarie Peperkamp schreef:

    Ik gebruikte tot nu toe de site http://floraeuropa.eu/nl/determineren ( had deze in mijn beginscherm staan), twijfelde of ik de app zou aanschaffen. Vind hem heel bruikbaar. Ga nu jullie tip proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*