Eerste Ontwikkelkringbijeenkomst ROC de Leijgraaf

09-09-2015 door Pierre Gorissen

Afgelopen maandag vond in Oss de eerste bijeenkomst plaats van de iXperium-ontwikkelkring van ROC de Leijgraaf. Tijdens de bijeenkomst kregen de drie designteams van ROC De Leijgraaf een korte uitleg van de werkwijze en gingen ze aan de slag met het concretiseren van hun werkhypothese.

Op basis daarvan zullen ze het komende schooljaar werken aan het ontwikkelen van ict-rijke leerarrangementen die recht doen aan verschillen tussen leerlingen. Tijdens de bijeenkomst presenteerden ze de eerste resultaten aan elkaar en wisselden ideeën uit.

Elk designteam bestaat uit een of meerdere docenten van ROC de Leijgraaf, een docent van het Instituut voor Leraar en School (ILS) van de HAN en een onderzoeker vanuit het iXperium / Center of Expertise leren met ict. Er zijn bij de Leijgraaf nu drie designteams van start gegaan: een designteam voor Gaming en 3D, één voor Rekenen en afstandsleren en één voor Loopbaanleren.

Wil je meer lezen over de gebruikte werkwijze, download dan de brochure Het ontwerpen van ict-rijk onderwijs dat recht doet aan verschillen (PDF, 1MB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*