Een stop motion over de toekomst!

13-07-2014 door Justine van den Berg

Blog van Marielle, student van HAN-Pabo

Een spannende dag in het Ixperium vol leuke, leerzame activiteiten. Van het beleven van avonturen op de Xbox en het programmeren van echte robots, kwamen de kinderen terecht bij het maken van een stop motion. Voor de meeste kinderen nieuw, waardoor het een ware ontdekkingstocht was.

De waarzegster zat met haar glazen bol, hoofddoek en ronde brilletje de kinderen op te wachten om hun zogenaamde toekomst te voorspellen. Met dit toekomstbeeld als richtlijn gingen de kinderen aan de slag met het maken van een stop motion. De strijd die de groepjes met elkaar aangingen om als eerste de voorspelde toekomst in een stop motion te laten zien, zorgden voor uitdaging, succes momenten, plezier en af en toe voor enige frustratie.

blog marielle

Er waren groepjes die tijd nodig hadden om eerst een verhaallijn te bedenken, terwijl andere kinderen gelijk aan de slag gingen en onderweg steeds op nieuwe ideeën kwamen. Erg leuk om dit proces te volgen en de verschillen tussen de kinderen te leren kennen. Een mooie activiteit om in je eigen klas uit te voeren. De kinderen kunnen heel zelfstandig aan het werk en gaan zelf op zoek naar alle mogelijkheden!

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*