Een plekje voor ICT op de Optimusdag

19-10-2016 door Pieter van Rooij

Door: Marc Coolen

‘De buur’ kunnen zijn van een echte patissier, wie kan dat nou zeggen?
Het overkwam ons, de mediamentoren van iXperium Nijmegen, tijdens de Optimusdag van 2016. Taarten bakken… het was een van de workshops van deze inspirerende dag. Massa’s met ‘Heel Optimus Bakt’-fans stroomden de ruimte naast ons binnen en maakten zich op voor een fantastische ochtend.
Een deurtje verder benutten we heel andere skills: wij maakten de verbinding tussen Social Media en onderwijs.

Weetjes en nieuwe ontwikkelingen over mediawijsheid werden bij de deelnemers getest via een interactieve Plickersquiz. Meteen werden er mogelijkheden gezien om op deze manier eens een poll te organiseren in een teamvergadering (teach what you preach) of om toe te passen bij de kinderen in de groep.

De workshop werd onderverdeeld in subgedeeltes. De mogelijkheden van Pinterest en Facebook werden onderzocht, de praktische onderwijsmogelijkheden van Twitter werden belicht en de zakelijke opties van LinkedIn werden ingezien. Daarnaast was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en werden er meerdere ICT-toepassingen met elkaar gedeeld.

De mediamentoren kijken terug op een geslaagde ‘dag van de leraar’ en zijn blij om onderdeel te zijn geweest bij de lancering van het nieuwe koersplan van Optimus.

Tags:
Geplaatst onder: Algemeen, iXperium Nijmegen | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*