Een hele grote ipad?

31-07-2014 door Justine van den Berg

Blog van Carina, student van HAN-Pabo

Een SmartTable, wat is dat nu eigenlijk? Wanneer je het aan de kinderen vraagt, krijg je de meest uiteenlopende antwoorden. Van een liggend digiboard, tot een hele grote iPad. (“Hé, mijn moeder heeft er ook zo één, alleen dan veel kleiner…”)  Ook op de vraag of de kinderen in de klas een Smartboard hebben, krijg je soms onverwachte antwoorden; “Nee, dat hebben we niet in de klas maar we hebben wel een digiboard…”

 

Al met al een zeer leerzame en interessante middag,  zowel voor mij als voor de kinderen. Je verbaast je steeds weer hoe snel kinderen een nieuwe activiteit oppakken en hoe weinig uitleg en begeleiding ze soms nodig hebben. Al snel hadden ze door hoe de dierenplaatjes verplaatst konden worden en wanneer het spel klaar was. Een beer in het water herkennen ze als natte hond, maar een zeester wordt direct benoemd. En al zit je dan pas in groep 3, het woord ‘boerderijdieren’ is geen probleem om te lezen..

21 kinderen, 7 groepjes, 1 juf, een heleboel verschillende dierenplaatjes en 1 SmartTable……we hebben allemaal een TOPmiddag gehad!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*