Doe mee met het grootste Maakfestival van Nederland!

25-05-2018 door Justine van den Berg

Eind september vindt de Eindhoven Maker Faire plaats, het grootste maakfestival van Nederland. Makers uit de hele wereld komen samen en laten hun maaksels zien aan publiek en aan elkaar, Een buitengewoon feestelijk evenement, want je kunt kijken én maken. Hoe oud (of jong!) je ook bent.

Dit jaar is er ook een stevig onderwijs programma. Vrijdag 28 september is de Fablearn conferentie. Het is de eerste keer dat de conferentie in Nederland plaatsvindt. De Fablearn conferentie bied je een unieke kans om in contact te komen met een internationaal netwerk van maakdocenten en onderzoekers binnen het maakonderwijs. Er wordt heel veel kennis, materiaal en ervaring gedeeld in presentaties en workshops.

Vanuit HAN Pabo en het iXperium doen we mee aan de MaakChallenge. Dit is een groot maakproject waaraan het hele onderwijs mee kan doen, van kleuters tot student! We bouwen met elkaar een enorme kettingreactie. Alles kan en alles mag; zolang jouw gemaakte werk maar in een doos past. In de aanloop naar de faire zijn een aantal scholen al druk bezig met het bouwen van hun kettingreacties. Binnenkort komen we weer bij elkaar in iXperium Arnhem voor feedback.

Werk je in het onderwijs, heb je interesse in maakonderwijs? Dan is dit het moment om in actie te komen! Markeer 28 september met een dikke stift in je agenda, een unieke kans om kennis te maken met de enthousiaste makergemeenschap en de beste praktijken uit het onderwijs. Welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*