Doe mee: Arnhemse Hackathon 100% geletterd

22-02-2018 door Justine van den Berg

Uit onderzoek van Stichting Lezen & Schrijven en de Universiteit Maastricht is gebleken dat in omliggende gemeenten van Arnhem de meeste laaggeletterden te vinden zijn. Daar willen we iets aan doen. HAN Pabo en Rozet slaan de handen ineen en organiseren De Arnhemse Hackathon 100% geletterd op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart 2018 in het Rozet in Arnhem. En het iXperium is daar natuurlijk bij.

Diverse designteams van 5 à 6 personen gaan tijdens deze 2-daagse hackathon aan de slag met het bedenken en uitwerken van innovatieve ideeën om laaggeletterdheid in en rondom Arnhem tegen te gaan. Aan het einde van de hackaton presenteren alle teams een uitgewerkt prototype. De jury wijst 1 prijswinnend idee aan en dit idee gaan we ook uitvoeren.

Realiseer jouw idee, doe mee (met je team)
Heb jij een goed idee hoe je laaggeletterdheid kunt tegengaan? Doe dan mee. Het beste product van de Arnhemse Hackathon gaan we realiseren. Wil je meedoen aan De Arnhemse Hackathon en laaggeletterdheid in Arnhem bestrijden? Schrijf je dan nu in! Dat kan individueel maar je mag ook een team met collega’s, mede-studenten, vrienden en familieleden inschrijven. De eerste teams hebben zich al aangemeld dus wees er snel bij! Voor eten, drinken en alle benodigde faciliteiten wordt gezorgd tijdens deze 2 dagen!

Programma De Arnhemse Hackathon
Vrijdag 16 maart
16.00 uur inloop/ontvangst/opening en daarna meteen aan de slag
18.00 uur pizza’s!
20.00 uur einde eerste dag

Zaterdag 17 maart
08.00 uur ontvangst/ontbijt
8:30 uur aan de slag
12.00-13.00 uur lunch
15.30 uur presentaties
17.00 uur borrel/prijsuitreiking

De Arnhemse Hackathon vindt plaats in Rozet en wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer Ixperium, Rabobank Arnhem en Omstreken, CortexArts, ACT Arnhem, Stichting Lezen&Schrijven en Stichting Pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*