De volgende stap in augmented reality in de klas

04-12-2015 door Justine van den Berg
Zspace is een bedrijf wat zich richt op virtuele en augmented reality voor onderwijs. De mogelijkheden die dit bedrijf biedt gaan een stap verder dan de voorbeelden die we tot nu toe kennen. In plaats van een afgesloten grote bril zoals de Occulus Rift of google cardboard biedt Zspace een bril waar je tegelijk naar de werkelijke wereld en de virtuele wereld kunt kijken. En je kunt de virtuele wereld ook nog vanuit verschillende hoeken bekijken.
Het bedrijf levert niet alleen het product maar vooral ook de content waarmee leerlingen kunnen leren. Een voorbeeld is een 3d-hart wat je vanuit alle kanten kunt bekijken en kunt ontleden. Vroeger kregen we bij de biologieles een varkenshart of koeienoog om te ontleden. De leerlingen van de 21e eeuw kunnen dit leren via een virtueel hart of oog.
Het grote verschil met bijvoorbeeld de Occulus Rift is het sociale aspect. De leerlingen kunnen elkaar zien en kunnen samen naar hetzelfde virtuele beeld kijken. En ze kunnen samenwerken aan/in het augmented beeld.
Ik vind dit een bijzonder product wat veel mogelijkheden biedt aan onderwijs. Kennen jullie Zspace al en werkt iemand van jullie hier al mee? En als je kon kiezen, bij wat voor leerarrangement, les of onderwerp zou je Zspace in willen zetten?
Kijk voor meer informatie op http://edu.zspace.com
Tags:
Geplaatst onder: Augmented Reality | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*