De swinxs vertelt wat je moet doen

18-07-2014 door Justine van den Berg

Blog van Nadja, student van HAN-Pabo

De swinxs, een apparaat met ontzettend veel leuke en actieve mogelijkheden. Toch als je aan de kinderen vraagt wat je met de swinxs kan, weten veel kinderen niet wat de mogelijkheden zijn van de swinxs en waar hij voor dient. Daarom vond ik het erg leuk om met de swinxs te werken tijdens het ICT Atelier. De kinderen wisten in eerste instantie absoluut niet wat ze moesten gaan doen bij mijn activiteit. Ik merkte wel dat ze ontzettend enthousiast waren en graag aan de slag wilden. Ik heb de swinxs aangezet en zijn werk laten doen. Hij vertelde de kinderen precies wat de bedoeling was en de kinderen luisterden aandachtig.  “Dus we moeten luisteren naar deze machine en die vertelt wat we moeten doen?” werd er verbaasd gezegd. “Dat is een keer iets anders dan de juf!” Een hoop leuke en grappige reacties dus op de swinxs!
blog Nadja

Het was voor mij een erg plezierige, maar ook leerzame middag. Je hoeft als leerkracht absoluut niet altijd aan het woord te zijn. Het is ook goed om eens de kinderen los te laten. Ze gaan op onderzoek uit en zijn zo erg enthousiast. Vaak ben ik geneigd me ermee te bemoeien en de kinderen te vertellen wat ze moeten doen. Ik heb tijdens het ICT Atelier geleerd dat de kinderen zich met de swinxs  prima redden zonder dat ik ze hierbij help. De swinxs geeft feedback en vertelt wat ze moeten doen. Kortom, een super leerzame, gezellige middag!

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*