Het Mozaïek met de Verlengde School Dag (VSD)

15-10-2014 door Joost Adema

Vanmiddag was het Mozaïek uit Arnhem op bezoek in het iXperium. Het was de eerste van zes bijeenkomsten in het kader van de Verlengde School Dag (VSD).

Marc Postmus van het Mozaïek heeft samen met Joost Adema van het iXperium een programma in elkaar gezet. Deze eerste keer hebben we in het iXperium vijf onderdelen klaar gezet, waarmee de leerlingen kennis hebben gemaakt. We hadden; Jumpido, Green Screen, Globe 4D, de Smart Table, Eye Play om mee kennis te maken.  Het was niet als een normaal “Intro” programma, waarin de kinderen worden begeleid door PABO studenten. Nee, de leerlingen kregen een korte uitleg en moesten daarna het onderdeel zelf uitleggen aan medeleerlingen, waarbij ze door een andere leerling werden gefilmd. Deze filmpjes zijn gemaakt, zodat ze straks hun klasgenoten op school kunnen laten zien wat er allemaal gebeurt in het iXperium.

De volgende weken wordt er gewerkt aan Robotica, Stop Motion filmpjes maken en 3D printen. De laatste twee keer gaan we de filmpjes bewerken in Moviemaker en een Prezi over de Verlengde School Dag in het iXperium maken

.DSC00215

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*