Coderdojo in Arnhem

08-12-2017 door Justine van den Berg

Bij CoderDojo Arnhem kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met technologie. Computers, robots en software programma’s zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Als je weet hoe computers en software werken en ze daardoor kan gebruiken om problemen op te lossen, geeft je dat een voordeel in bijna alle beroepen. Dus ook als je zelf geen programmeur wilt worden.

Probleemoplossen, creatief en onderzoekend
CoderDojo Arnhem probeert kinderen te stimuleren een probleemoplossende, creatieve en onderzoekende houding te ontwikkelen en een beter begrip van ICT en elektronica te krijgen. Ze proberen samen met de kinderen om uit het niets iets te maken, logica te gebruiken en als alles niet werkt zoals verwacht, het probleem op te lossen. Daar is doorzettingsvermogen voor nodig! Programmeren is leuk, uitdagend (en af en toe frustrerend) en de vaardigheden die je erbij leert zijn voor ieder kind van belang.

Elke maand behandelen ze een ander thema. Ze geven een introductie en maken handleidingen zodat de kinderen zelfstandig aan het werk kunnen. Ze proberen de opdrachten zo concreet mogelijk te maken zodat iedereen aan het eind van de middag een eindproduct heeft wat aan de anderen gepresenteerd kan worden. Naast het leren programmeren leggen de kinderen ook nieuwe contacten met gelijkgestemden en delen ze kennis en ervaringen. Zo maakt CoderDojo het leren programmeren tot een leuke en sociale ervaring.

Het bezoeken van een CoderDojo is gratis. Elke 3e zaterdagmiddag van de maand is er een CoderDojo in Arnhem. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. In Arnhem vinden de CoderDojo’s meestal plaats in één van de locaties van Bibliotheek Arnhem (Rozet, Presikhaaf of Kronenburg). Ook vind je de Coderdojo soms op de open dagen van HAN Pabo.

Meer informatie vind je op www.coderdojo-arnhem.nl
Geplaatst onder: Geen categorie | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*