Ben jij 1 van de 100? – iXcamp 2014

25-02-2014 door Justine van den Berg

Op 22 mei organiseert het iXperium/ Centre of Expertise Leren met ict de iXcamp 2014 voor leraren uit de regio Arnhem-Nijmegen en studenten en lerarenopleiders van HAN Pabo en ILS HAN.

Iedereen is het er over eens, ict-toepassingen zitten overal in ons dagelijks leven en zijn belangrijk in het onderwijs. Kinderen moeten nu ervaring opdoen met diverse ict-toepassingen zodat ze ict-geletterd zijn als ze van school komen. En ict biedt het onderwijs veel kansen. Het kan leren makkelijker en leuker maken. Het geeft een leerkracht meer ruimte om recht te doen aan verschillen in een klas. Dat klinkt allemaal leuk, maar waar moet je als leraar of student beginnen? Wat komt er kijken bij lesgeven met ict? Hoe maak je een kennisclip? Waarom gebruik je augmented reality of robotica in je klas? Wat kan ik met mobiel leren, een game of een flipped classroom? En hoe kun je zelf een leven lang leren met behulp van ict?

Tijdens de iXcamp verdiepen leraren uit het primair en voorgezet onderwijs, lerarenopleiders, studenten, onderzoekers en diverse experts zich een dag in dit onderwerp. Iedere deelnemer stelt een eigen leerdoel: wat wil ik vandaag leren over lesgeven met ict of welke ict-toepassing wil ik vandaag maken? In praktische workshops, speeddates, netwerksessies en onderzoek in het iXlab gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen leervraag. Meld je aan via www.ixperium.nl/ixcamp.

.

iXperium Appathon

Tijdens de iXcamp vindt ook de iXperium Appathon plaats. Hier gaan 40 personen in 2 dagen tijd 4 onderwijs-apps bouwen. Leraren, onderzoekers, studenten en appbouwers gaan samen aan de slag. Op 22 mei worden de apps gepresenteerd. Deelnemers aan de iXcamp kunnen een deel van de dag meedoen en meebouwen met de deelnemers van de Appathon.

Locatie

De iXcamp en IXperium Appathon vinden plaats in het Rozet in Arnhem. Deze inspirerende locatie won al een architectuurprijs, de prijs voor de beste bibliotheek van Nederland, de betonprijs voor het aardvarken wat voor de deur ligt te slapen en restaurant Momento werd verkozen tot de leukste catering van Arnhem. Op deze plek organiseert het iXperium/Centre of Expertise graag het mooiste onderwijsevenement van 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*