Basisschool De Wijzer in de iXspace

12-07-2017 door Ron Does

Vorige week waren een aantal groepen van basisschool De Wijzer in de iXspace om aan hun opdrachten te werken in het kader van de Techniekweek die door de school georganiseerd was.
De leerkrachten hadden in een voorbereidende bijeenkomst de uitdagingen bedacht waarmee de kinderen in de iXspace aan de slag gingen.
Zo moesten oma en kleinkind over een brug kunnen lopen van een meter lang,  zonder dat de brug zou doorzakken ….. moest er een voertuig gemaakt worden waarmee kleine mensjes op vakantie konden …… en moest er een hijsinstallatie bedacht worden waarmee een baby olifant op het droge getakeld kon worden.
Stuk voor stuk mooie en soms ook ingewikkelde uitdagingen.

                                                                       

Omdat de kinderen op school al nagedacht hadden over de uitdaging en het ontwerp konden ze in de iXspace met hun groepje vrij snel aan de slag. Ze konden voor hun ontwerp kiezen uit verschillende materialen. Met zagen, knippen, lijmen en binden werd het werkstuk vorm gegeven.
Na zo’n twee uur moesten de kinderen stoppen en werden de werkstukken besproken en gedemonstreerd.
Was het allemaal gelukt? Welke hobbels kwam je tegen? Heb jullie oplossingen gevonden toen jullie er niet uit kwamen? Een mooi moment om terug te blikken en te kijken naar wat andere kinderen gemaakt hadden.

Een week iXspace heeft mooie resultaten opgeleverd. Knap werk van kinderen en leerkrachten van De Wijzer.

 

                                                                       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*