Home » Agenda

Agenda

Share
 • 17 januari 2018 om 18:30 QuiX Quiztools Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Quiztools (17 januari 18.30-20.30 uur)
  Naast Kahoot zijn er nog vele tools waarmee je een quiz kun maken voor je groep. Denk aan Quizzis, Plickers en Presenter en hoe werken deze tools ook al weer en hoe kan ik ze inzetten in de les.

 • 20 januari 2018 om 10:00 iXpiekids Arnhem

  Ga mee op digitale ontdekkingstocht; ontdek de gaafste en nieuwste gadgets en leef je uit in onze muziekstudio als een echte DJ. Of kom zelf bouwen en programmeren met LEGO! Zaterdag 20 januari organiseert het iXperium Arnhem weer een iXpiekidz dag. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders aan de slag in het […]

 • 13 maart 2018 om 16:00 Quix Games in je onderwijs Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Games in je onderwijs (13 maart 16.00-18.00 uur)
  Hoe kun je games in je onderwijs inzetten. Wat zijn de valkuilen en waar kan ik dan de goede games vinden of waarmee leerlingen zelf games kunnen maken om bv. de tafeltjes goed te oefenen. We kijken bijvoorbeeld naar Scratch, educatieversie van Minecraft, Draw your game, Bloxels.

 • 17 maart 2018 om 10:00 iXpiekids Arnhem

  Ga mee op digitale ontdekkingstocht; ontdek de gaafste en nieuwste gadgets en leef je uit in onze muziekstudio als een echte DJ. Of kom zelf bouwen en programmeren met LEGO!

 • 04 april 2018 om 00:00 iXpiratiemiddag iXperium Arnhem

  Op 4 april is er weer een iXpiratiemiddag voor leraren van scholen die zijn aangesloten bij iXperium Arnhem, studenten en lerarenopleiders van HAN Pabo. Nadere informatie volgt.

 • Een aantal malen per jaar kunnen leraren zich in het iXperium laten inspireren tijdens de zogenaamde iXpiratiemiddagen. Deze bijeenkomsten hebben elk een eigen thema en bieden concrete ideeën voor het toepassen van ict in het onderwijs.

  STEAM, maakonderwijs (planning 18 april 2018)

  STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts Mathematics, (Wetenschap, Technologie, Bouwkunde, Kunst en Rekenen/Wiskunde). STEAM wordt vaker gekoppeld aan wereldoriëntatie vakken. Zo kun je bijvoorbeeld, door technologie ondersteund, allerlei natuurkundige proeven doen. Doordat meer en meer moderne (maak)technologie, zoals 3D-printers, beschikbaar komen voor de consument krijgt ook de leerling van vandaag toegang tot die technologie.

 • 24 april 2018 om 18:30 QuiX ClassDojo Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Hoe kan ClassDojo ook in mijn klas werken dat willen we graag tijdens deze werkbijeenkomst met jullie delen. Afhankelijk van de aanmeldingen kijken we hoe we het beste aan kunnen sluiten bij het niveau en de vragen die opkomen. Dus zowel voor de startende gebruikers als de meer ervaren gebruiker zal er voldoende op te halen zijn.

 • In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Het komende jaar staan de volgende QuiX op de planning:

  Interactief presenteren (12 juni 16.00-18.00 uur)
  Aan de slag met interactieve afbeeldingen, e-posters, infographic. De “andere” manier van Flipping the Classroom, geef leerlingen de tools om andere vormen van presenteren te gebruiken.