Home » Agenda

Agenda

 • 24 oktober 2017 om 18:30 QuiX Interactie digibord Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Interactie digibord (24 oktober 18.30-20.30 uur)
  Werken met Prowise Presenter m.b.v. van ProConnect/ProQuiz en de diverse Touchtable tools. Ter plekke worden de verschillende niveaugroepen gemaakt. Een stukje herhaling maar we kijken ook naar de nieuwe mogelijkheden die elke dag weer toegevoegd worden aan dit platform. Elk niveau is dus welkom en wordt op zijn niveau aangesproken.

 • 25 oktober 2017 om 13:30 iXpiekids Arnhem

  Woensdag 25 oktober organiseert iXperium Arnhem voor de tweede keer een unieke LEGO-middag voor leerlingen van de basisschool. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 zijn deze middag testers en experts. Met dank aan Heutink, specialist in educatieve materialen, hebben we deze middag bijna alle
  educatieve materialen van LEGO in huis en kinderen kunnen vooral programmeren en zelf ontwerpen.

 • 15 november 2017 om 00:00 iXpiratiemiddag iXperium Nijmegen

  De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media. Een wereld waarin je slechts een smartphone nodig hebt om dagelijks op ontdekkingsreis te gaan. Waarin je eenvoudiger met elkaar in contact kan komen dan ooit tevoren. Maar behalve deze eindeloze mogelijkheden, zijn er ook risico’s. Van cyberpesten en wraakporno tot nepnieuws en radicalisering. De manier waarop we ons online gedragen, kan uiteindelijk grote maatschappelijke gevolgen hebben. Daarom is het thema van de Week van de Mediawijsheid 2017 Generatie Media: samen mediawijs. De woensdagmiddag voor deze Week van de Mediawijsheid willen we leerkrachten inspireren met ideeën en voorbeelden hoe in hun klas aandacht te schenken aan de Week van de Mediawijsheid.

 • 18 november 2017 om 10:00 iXpiekids Arnhem

  Ga op zaterdag 18 november tussen 10.00 tot 15.00 uur mee op digitale ontdekkingstocht. Ontdek de gaafste en nieuwste gadgets en leef je uit in onze muziekstudio als een echte DJ. Natuurlijk zorgen we ook die dag voor voldoende LEGO-uitdagingen. De iXpiekidz dag van zaterdag 18 november is voor leerlingen uit groep 1 t/m 8. Meld je aan via info@ixperium.nl o.v.v. de naam, leeftijd van het kind, groep en de naam van de basisschool.

 • 17 januari 2018 om 18:30 QuiX Quiztools Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Quiztools (17 januari 18.30-20.30 uur)
  Naast Kahoot zijn er nog vele tools waarmee je een quiz kun maken voor je groep. Denk aan Quizzis, Plickers en Presenter en hoe werken deze tools ook al weer en hoe kan ik ze inzetten in de les.

 • 13 maart 2018 om 16:00 Quix Games in je onderwijs Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Games in je onderwijs (13 maart 16.00-18.00 uur)
  Hoe kun je games in je onderwijs inzetten. Wat zijn de valkuilen en waar kan ik dan de goede games vinden of waarmee leerlingen zelf games kunnen maken om bv. de tafeltjes goed te oefenen. We kijken bijvoorbeeld naar Scratch, educatieversie van Minecraft, Draw your game, Bloxels.

 • Een aantal malen per jaar kunnen leraren zich in het iXperium laten inspireren tijdens de zogenaamde iXpiratiemiddagen. Deze bijeenkomsten hebben elk een eigen thema en bieden concrete ideeën voor het toepassen van ict in het onderwijs.

  STEAM, maakonderwijs (planning 18 april 2018)

  STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts Mathematics, (Wetenschap, Technologie, Bouwkunde, Kunst en Rekenen/Wiskunde). STEAM wordt vaker gekoppeld aan wereldoriëntatie vakken. Zo kun je bijvoorbeeld, door technologie ondersteund, allerlei natuurkundige proeven doen. Doordat meer en meer moderne (maak)technologie, zoals 3D-printers, beschikbaar komen voor de consument krijgt ook de leerling van vandaag toegang tot die technologie.

 • 24 april 2018 om 18:30 QuiX ClassDojo Nijmegen

  In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Hoe kan ClassDojo ook in mijn klas werken dat willen we graag tijdens deze werkbijeenkomst met jullie delen. Afhankelijk van de aanmeldingen kijken we hoe we het beste aan kunnen sluiten bij het niveau en de vragen die opkomen. Dus zowel voor de startende gebruikers als de meer ervaren gebruiker zal er voldoende op te halen zijn.

 • In het schooljaar 2017-2018 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin leerkrachten in 1,5 uur tijd een les voor de volgende dag kan herontwerpen met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Het komende jaar staan de volgende QuiX op de planning:

  Interactief presenteren (12 juni 16.00-18.00 uur)
  Aan de slag met interactieve afbeeldingen, e-posters, infographic. De “andere” manier van Flipping the Classroom, geef leerlingen de tools om andere vormen van presenteren te gebruiken.